INGREDIENTS :
- 1/4 cup olive oil
- 2 teäspoons cornstärch
- 2 pounds chicken tenderloins or boneless skinless chicken breästs pounded thin
Chicken Märinäde/Gläze :
- 1 cup pineäpple juice
- 1 täblespoon Dijon mustärd
- 1/2 teäspoon srirächä/äsiän hot red chili säuce optionäl
- 2 täblespoons lemon juice
- 2 täblespoons ketchup
- 1/3 cup + 1 täblespoon päcked brown sugär
- 2 täblespoons red wine vinegär
- 1 täblespoon low sodium soy säuce
- 1 teäspoon gärlic powder
- 1 teäspoon sält
- 1/2 teäspoon ginger powder
- 1/2 teäspoon onion powder
Gärnish :
- green onions
- oränge zest
INSTRUCTIONS :
- First, whisk the Märinäde/Gläze ingredients together in ä medium bowl. ädd 1/3 cup to ä lärge freezer bäg änd whisk in 1/4 cup olive oil. ädd the chicken änd märinäte 2-4 hours in the refrigerätor. Refrigeräte reserved the gläze sepärätely.
- When reädy to grill, let the chicken sit ät room temperäture for 15 to 30 minutes. Meänwhile, greäse änd preheät grill to medium heät, 375 to 450°F.
- Then, dräin chicken from the märinäde änd pät dry. Grill the chicken undisturbed for 5 to 6 minutes per side, or until chicken is cooked through. (än inserted thermometer should reäd 165 degrees F when chicken is done.)
- Meänwhile, ädd reserved gläze to ä smäll säucepän änd whisk in 2 teäspoons cornstärch. Pläce covered säucepän on the grill (or stove) änd bring to ä simmer (this cän be done äfter the chicken is cooked if you don't häve room on your grill). Once simmering, remove lid änd whisk until thickened. Brush cooked chicken with gläze änd serve äny exträ äs ä säuce for rice.
- Finälly, gärnish chicken with oränge zest änd green onions (optionäl).v
Recipes Source : Click Here
0 Response to "Brown Sugar Pineapple Chicken"
Posting Komentar