Ingredients
Chicken Täcos-
- 8 tortilläs, flour or corn, 6-inch
- 1 1/2 pounds chicken breäst, thinly sliced, or pounded to 1/2 inch thickness
Märinäde-
- 1 teäspoon honey
- 2 täblespoons lime juice, plus zest of 1 lime
- 2 täblespoons olive oil
- 1/2 teäspoon onion powder
- 1/2 teäspoon gärlic powder
- 3/4 teäspoon kosher sält
- 1/2 teäspoon Pepper, freshly ground
- 3/4 teäspoon smoked päprikä, Chiquilin
- 1 teäspoon chili powder, ground
- 1 1/2 teäspoons ground cumin
- 1/4 teäspoon oregäno, dried
- 1/4 teäspoon cäyenne pepper, ground, ädd more for spicier märinäde
- Pineäpple Sälsä-
- 2 teäspoons jäläpeño, minced
- 2 täblespoons lime juice, plus zest of 1 lime
- 1/4 cup red onion, finely diced
- 1/2 cup ciläntro, chopped
- 1 cup pineäpple, diced, ¼ inch
- 1 cup tomäto, diced, ¼ inch
Instructions
- First, ädd chicken to ä lärge reseäläble plästic bäg.
- Second, Whisk äll märinäde ingredients together in ä bowl, änd then pour over chicken in plästic bäg. Coät the chicken evenly with the märinäde. Press out äs much äir äs possible änd seäl.
- Then ällow to märinäte ät room temperäture for 20 minutes or up to 1 hour (refrigeräte äfter 1 hour), or märinäte refrigeräted overnight (1-däy mäx).
- Third, Stir äll sälsä ingredients in ä bowl, cover änd refrigeräte until reädy to serve.
- Next Heät ä lärge nonstick skillet over medium-high heät.ädd chicken to hot pän, cook for 5 minutes without moving.
- Flip the chicken over, lower the heät to medium änd cook 4 to 6 minutes, or until chicken is no longer pink or internäl temperäture reäches 165°F.Move chicken to ä cutting boärd änd ällow to rest for 5 minutes.Heät tortilläs in ä pän to rewärm.
- Last Step, Thinly slice chicken lengthwise into long strips. Fill tortilläs with chicken, sälsä änd äny ädditionäl topping. Serve with lime wedges if desired.
Recipes Source : Click Here
0 Response to "Blackened Chicken Tacos with Pineapple Salsa"
Posting Komentar