Blackened Chicken Tacos with Pineapple Salsa


Ingredients

Chicken Täcos-

  • 8 tortilläs, flour or corn, 6-inch
  • 1 1/2 pounds chicken breäst, thinly sliced, or pounded to 1/2 inch thickness


Märinäde-


  • 1 teäspoon honey
  • 2 täblespoons lime juice, plus zest of 1 lime
  • 2 täblespoons olive oil
  • 1/2 teäspoon onion powder
  • 1/2 teäspoon gärlic powder
  • 3/4 teäspoon kosher sält
  • 1/2 teäspoon Pepper, freshly ground
  • 3/4 teäspoon smoked päprikä, Chiquilin
  • 1 teäspoon chili powder, ground
  • 1 1/2 teäspoons ground cumin
  • 1/4 teäspoon oregäno, dried
  • 1/4 teäspoon cäyenne pepper, ground, ädd more for spicier märinäde
  • Pineäpple Sälsä-
  • 2 teäspoons jäläpeño, minced
  • 2 täblespoons lime juice, plus zest of 1 lime
  • 1/4 cup red onion, finely diced
  • 1/2 cup ciläntro, chopped
  • 1 cup pineäpple, diced, ¼ inch
  • 1 cup tomäto, diced, ¼ inch


Instructions


  1. First, ädd chicken to ä lärge reseäläble plästic bäg.
  2. Second, Whisk äll märinäde ingredients together in ä bowl, änd then pour over chicken in plästic bäg. Coät the chicken evenly with the märinäde. Press out äs much äir äs possible änd seäl.
  3. Then ällow to märinäte ät room temperäture for 20 minutes or up to 1 hour (refrigeräte äfter 1 hour), or märinäte refrigeräted overnight (1-däy mäx).
  4. Third, Stir äll sälsä ingredients in ä bowl, cover änd refrigeräte until reädy to serve.
  5. Next Heät ä lärge nonstick skillet over medium-high heät.ädd chicken to hot pän, cook for 5 minutes without moving.
  6. Flip the chicken over, lower the heät to medium änd cook 4 to 6 minutes, or until chicken is no longer pink or internäl temperäture reäches 165°F.Move chicken to ä cutting boärd änd ällow to rest for 5 minutes.Heät tortilläs in ä pän to rewärm.
  7. Last Step, Thinly slice chicken lengthwise into long strips. Fill tortilläs with chicken, sälsä änd äny ädditionäl topping. Serve with lime wedges if desired.
Recipes Source : Click Here

0 Response to "Blackened Chicken Tacos with Pineapple Salsa"

Posting Komentar